Tak a dneska karbec. Vzhladom k hlave ostavam na verzii Jikov SEDR 32 ( model pre Wartburg motor je 2936 !!). Aj ked mi vsetci hovorili ze BVF 40 ka je lepsi karbec a spolahlivejsi atd, tak som si nejako nasiel pre seba argumenty k Jikovu. Ono je pravda ze pravidelne stelovanie bude celkom pracne ale asi potrebne ale je k tomu spusta dobrych linkov na web a treba len klud a pevne nervy. No a fakt asi vela googlit na webe. Ma svoje muchy ale asi tak ako vsetky. Proste ma tou svojou robustnostou dostal

. Verim ze ked sa bude poctivo udrzovat tak bude fachcit ako hodinky. Este robim nejake experimenty s rezonatorom karburatora aby som sa vyhol tomu obrovskemu filtru.....ked bude hotovo supnem to sem

Nakoniec som musel kupit 2 ( teda 3

) lebo boli vsetky trochu niekde jete a vsade nieco chybalo

ale jeden je TIP TOP, jeden bude na testovanie nejakeho tuningu a mam hlavne nejake nahradne diely do buducnosti....
Jedna vec este nebola ani fabricky dobre urobena a to povrch v vnutornej casti sania. Bol surovy po odlievani a bolo ho treba este dobrusit ( malinky lamelak 125ka na prednu brusku a treba ho s citom vybrusit ) nie velmi do hladka - ma to byt drsne ale nie zase take vypukliny ako po odliati. A samozrejme ze to nema byt uplne hladke. Dalsia dolezita vec je pertinaxova podlozka medzi sanie a okapovu mysku. Ta je primarne na ochladenie karbecu od sania ( po zastaveni sa zvykol rychlo odparit benzin a bol problem s teplym startom). No je to taky stredne zlozity karbec s tych jednoduchsich. Tak sem hodim len nejake fotky a urobim na to separatny link lebo tych info je fakt hodne. Takze tu je EXTRA link na SEDR 32
starelode.cz/index.php/forum/18-motory-b...-2936-je-na-wartburg