Trosku to trvalo ale toto sa neda uponahlat. Podarilo sa zrepasovat prevodovku a mam z toho velku radost lebo je unikatna a velmi som sa toho obaval aby nebola na tom rovnako ako povodny motor 309

Obecne bola v poriadku, urobila sa len rozborka - zborka, cistenie, vymena lozisk, gufer, nahradil som opotrebovane kamene synchronu, opieskovanie a prelestenie vsetkeho co sa dalo a komplet som vymenil aj vsetky skrutky ktore su v kontakte s vonkaksim prostredim - vsetky na vonkajsich prirubach. Povodne boli klasika zelezne ( ziadne pevnostne ) a nahradil som to nerezovymi v A2 prevedeni.
Je to velmi jednoducha prevodovka ked uz sa v tom clovek vrta a nieco k tomu pogoogli na nete. Zakladny princip je planetova prevodovka a na zmenu smeru chodu sa pouziva pasova brzda. Ta sa ovlada tiahlom ktore je u mna vyvedene uplne dopredu k volantu. Olejova napln je cca 5 cm na spodku vane z celkovej vysky 20 cm. Je tam ryska takze prva napln pojde pri otvorenej vani a zmerame objem naplne. Vyber oleja este budem riesit. Vymenil som vsetko co je extremne namahane to znamena 3 hlavne nosne loziska a 4 gufera. Kamene synchronu boli uplne po smrti ale hriadel bol v poriadku takze zamena. Dolezite je ze sme identifikovali dovod opotrebenia. Dodrzal som zasadu ze neopravuj co nie je pokazene, takze srdce prevodovky ( hlavny hriadel a lamely ) sa nerozoberali. Berme to tak ze to bol trochu rozsiahlejsi servis

a nie uplna generalka.
Trosku vam pripomeniem ako to vyzeralo ked som to vybral z lode