Díky za rady,někde jsem viděl jakýsi diagram, kde se to s tou maximální rychlostí dalo vyčíst, vzpomínám, že když jsem tu loď měl nově, zbyla mi po předchozím majiteli bronzová, nevyvážená vrtule, která sice totálně vyrajbovala kozlíkové ložisko, ale jelo to s ní, motor se točil na 2 200 otáček, skoro ji necítil... Nezdála se mi, byla moc lehká a navíc dvoulistá, tak jsem ji zavrhnul a teď jsem sehnal duralovou ze starého vojenského (tak mi to kdosi tvrdil, nemohu posoudit , zda je to fakt)motoru Propulsor, má 36 průměr a stoupání nevím. Možná by šla trochu stočit na menší průměr, případně mám v záloze ještě jednu, taky ale hliníkovou, ta má stejné stoupání, ale menší průměr a menší plochu listů, též třílistá. Dnes se dá sehnat profesionální vrtule, ale musí to navrhnout odborník, nebo trpělivě zkoušet...a hlavně někde za rozumný peníz sehnat... Jinak- je na Morse kužel, takže to je standardní připojení... S tím motorem je vše ok, jen při volnoběhu kolísají otáčky, v záběru ne, ale po každém nastartování se vytočí trochu jinak, kdo to slyšel, tvrdí, že ani ne tak čerpadlo, ale regulátor to dělá...zatím ahoj,j.