Tak sme sa zase trošku pohli aj keď táto položka bol celkom masaker, nakolko som vedel, že keď sa netrafime len 1 mm v uhle na stranu alebo naklopeni držiaku hriadela tak na 145 cm dlžke to može lietat aj centak alebo viac a to by som asi s prevodovkou nespojil

Problem bol ten, že nesedelo vobec nič a nedalo sa nič zobrat ako nulovy bod. Kozlik je odliatok 2 x zvarany ( podstava a puzdro hriadela ). Noha na kozliku bola navarena z uhla k postave

atd......Predpokladam, že povodne sa to osadzalo tak, že sa vycentrovala hriadeľ s kozlikom a potom sa prevrtali diery do dna lode. Ja už tento komfort nemam takže sa musime strafit na 1 pokus
Toto je povodny stav
Krok 1 - mechanicke očistenie
Krok 2 - pieskovanie
Krok 3 - povodne bolo v kozliku bronzove puzdro ktore vybehalo hriadel. Rozhodol som sa ho nahradit touto vlozkou ktora ma neoprenove ulozenie čo je k novej hriadeli šetrne ale neda sa to len tak navrtat a osadit lebo sice je hriadel 22 mm ale cele puzdro ma 31,75 mm
Krok 4 - vyroba noveho ( torpeda na nove puzdro ), zohnat fakt dobreho sustruznika - frezara, ale hlavne 100% zameranie vsetkych uhlov. Potom osi hriadela voci podstave ( lebo nove puzdro ma vacsi priemer ). Pomodlit sa a odrezat povodne puzdro, potom zvarat a frezovat