Bohužel jsem teď neměl po ruce nic co bych jako prohnutou plochu chtěl dýhovat, takže fotky budou pouze pro inspiraci a pokusím se to vysvětlit slovně. Párkrát se mi to nepovedlo a všechno jsem musel strhat, ale teď už se daří

Připravím si sesazenku a namažu plochu lepidlem, nejlíp se mi na tohle osvědčila epoxi. pryskyřice výborně se rozleje a vpije do dýhy a výsledná plocha po vytvrzení je jako kámen, skvěle se brousí a pod lakem není nic poznat. Položim sesazenku, dám na ní folii a zatlačím válečkem.
( fotky jsou opravdu jen informativní

)
Potom na folii položím 5mm tlustý mirelon, který se dává pod plovoucí podlahy
Následně mám připravenou topolovou překližku 4 mm, je měkká a po letech se dobře ohybá. Tu si oříznu jen asi o centimetr vetší z každé strany, než je dýhovaná plocha.
Pak mám nařezaný latě o délce jako překližku, použil jsem střešní latě, je potřeba aby byly dost tuhé a neprohly se. Na každé straně poklopu je třeba dát svorku aby pořádně přimáčkla překližku a tím i dýhu.
Tak pokračuju od jedné strany k druhé v rozmezí u mě cca 3cm, ale hodně záleží na tom kolik máte svorek
Pak už jsem dával jen pár závaží doprostřed na latě, kdyby náhodou měli chuť se uprostřed zvedat, ale jsou tak tuhé, že je to zbytečné. Ještě zpět k tomu mirelonu, ten tam dávám proto, že okraje dýhy by překližka nemusela dostatečně zmáčknout, tomu právě zabrání mirelon, který okraje dýhy tlačí dolů a perfektně se to pak přilepí. Poku by člověk měl málo svorek, nebo pokud by bylo třeba dýhovat například palubu kde není možné svorky použít, myslím, že by se dalo stahovat kurtami, které všichni používáte při transportu lodi

Tuhle situaci jsem však neřešil, třeba bylo pár těchto slov pro někoho užitečných.