Ahoj lod vyzera fakt dobre. Tym ze asi bola na mori predpokladam tak by som sa maximalne povenoval v prvom rade odsoleniu - znamena umyvat, umyvat, umyvat....a vetrat. Skontrolovat vsetky praskliny - netesnosti - skorodovane skrutky atd..... Ja osobne ak chces ist na more a chces ju dat do TOP stavu - co sa tyka bezpecnosti by som urcite skontroloval aj vsetky stehy, upinaky, kladky, lanovody ku kormidlovemu listu, prechody dna ( tesnost ) a urcite kompletnu elektriku. Ked nie natahat nanovo tak urcite aspon pomerat - prezvonit - pripadne pomenit koncovky a pocistit spoje. Vela krat su tam hlinikove ( faston) spojky a tie koroduju vo vlhku velmi rychlo. To ja asi alfa omega lebo na mori je 100% bezpecnost najdolezitejsia. Co sy tyka teaku alebo plast-teaku, odpoved je jednoducha. Plast je rychlejsi a lacnejsi na zaciatku a tam to konci. Uz bude vzdy len viac a viac vyblednuty ale velmi dolezite je ze ma zasadne vyssiu teplotu povrchu na slnku

. Drevo akekolvek - ideal teak ale su aj ine varianty kazdy rok das do 100% povodneho stavu. Odmastnis, ocistis odumrete drevo a natries olejom na teak. Kazdy rok sa budes na jar tesit z lode ako by si ju prave kupil. Bude ako nova a to drevo ju proste rozziari. To ale treba uobit 100% profi - v klude. Ja osobne by som minimalne 1 sezonu stravil zistovanim stavu lode - jazdenim - atd. Vela veci mozno prerobis a zmenis, takze nevies kde bude ako treba dat drevene obklady. Nove ulozne priestory, rozne domontaze. Po sezone si v zime v klude vies spravit makety a rozhodnut sa. To je len moj nazor. Drzim palce