Tak fajn prevodovka hotova podme na stojan. HUPS ved ja chcem merat otacky na zotrvacniku

takze zase nie

Toto je celkom komplexna zalezitost lebo nakonci sa bavime o celej sade budikov vratane otacok a je ich 6. Uz som niekde pisal ze som dlho riesil ake dam budiky na palubku lebo boli povodne len otacky (cez bovden a po smrti) potom hodinky

a meranie teploty - vsetky celkom nepekne. Tym ze chcem vidiet vsetky dostupne parametra (k tomu sa este dostanem) tak som si nakoniec vybral americku Fariu (lodne budiky).
Meranie otacok budem riesit nasledovne:
- lodny budik Faria (impulz na meranie musi byt snimany z pohonu na kluke ale inom mieste ale 1:1)
- cidlo ktore bude merat otacky (bud magneticku indukciu alebo vystupok)
- neodymovy magnet , ktory osadim na zotrvacniku a tym ze mame 2 takt a lodny budik ma len 3 varianty 4,6 a 8 valec - 4 takty a nepozna 2 takt, tam potrebujem magnety 2 lebo by nam to ukazovalo len polovicne otacky
- samozrejme vsetko zapracovat - vyfrezovat - osadit ....a este by to malo fungovat...a hlavne nic nepokazit (hlavne kryt z prevodovky ani zotrvacnik lebo je unikatny - ma napojenie na prevodovku)
Takze podme na to:
Budik Faria 85 mm - podsvieteny
Halov snimac otacok. Nasiel som tento - hinikove telo - plny zavit - meria aj magneticku indukciu aj vystupok / zub a podobne. Este budem musiet k nemu doplnit odpor lebo pracuje od 5-24V a ja mam 12V. Takze treba to vyregulovat aby meral uplne presne.
Teraz osadit senzor na kryt zotrvacniku a presne vycentrovat tak aby bol osadeny nad magnetom. Dost dlho som bojoval zo zavitom nakolko je to zase americka norma tak som sa nakoniec rozhodol ze nebudem rezat zavit ale pojde cez 2 matice a na lepidlo.
Uz navrtany osadeny este nezalepeny senzor
Teraz treba osadit neodymovy magnet. Velmi presne pod senzor - takze ak mame 2 tak frezujeme na delicke aby boli presne oproti sebe a samozrejme co najpresnejsie osovo k senzoru. Magnet som vybral 14 mm na vysku 2,5 mm, takze zafrez som dal 15 mm na hlbku 3 mm aby nam nevycnieval z kruhu zotrvacniku a hlavne aby som ho vedel aj vybrat
Uz osadeny magnet s otvorom na srob - zapusteny / licuje na okrajoch so zotrvacnikom