ahoj všem, dlužím další fotky motoráčku a aktuální report, takže napravuji abyste nezůstali ochuzeni
Při cestě pro loď jsem se (již tradičně) nevyhnul "hrátkám" s přívěsem - mám z dřívějška jeden vlek který jsem ještě netáhnul (jen jsem na něm koupil loď a zůstal mi poté co jsem ji prodal) a je tak akorát na takhle velký člun. Takže jsem tentokrát "nepodcenil" nic z přípravy, pěkně si nastrojil všechny rolny, prostříknul WDčkem všechny šrouby, nabalil kurty, rezervu atp. Super, v pět ráno můžu vyrazit:
-> redukce ke koupi na pumpě u Teplic takže prvních 100 km bez osvětlení...
Zbytek cesty do Německa bez problémů, Malchow - malebné historické městečko na břehu soustavy jezer, všude plno lodí, nádherná architektura, podle navigace pořád do historického centra s miniaturními uličkami, ale co, je to k směr "dolů k vodě" tak jedu, s vlekem mezi turisty až na místo, kde už se nedá jet dál

otočit se? zlatý voči... odpojit vlek, požádat domorodce o otevření brány na dvůr a zase zpět přes celé centrum zaplněné turisty podobně jako v praze v karlovce. Prodávající neumí anglicky / já zase německy, takže po telefonu bezva domluva o místě srazu

ale nakonec to nějak klaplo.
Člun kotví v malinkém krytém doku u chatičky a když si ho prohlížím, zdá se mi že fotky z e-bay musely být focené už před delší dobou. Domluva rukama-nohama, testovací plavba - motor běží, čoudí a smrdí + při prudkém přidání plynu se dusí, ale neva, to prodávající avizoval už v inzerátu, jinak jízda na vodě OK. Nadšení z projížďky v nové loďce přehluší nedůvěru ale přesto si vymíním že smlouvu a peníze vyřešíme až budu mít člun na vleku a budu si ho moct prohlédnout - od zkušenějších jsem slyšel, že
loď se kupuje zásadně na suchu (!!!) a rozhodl jsem se tím řídit
Rveme s prodávajícím člun z vody, po dosavadním slunečném počasí se spouští slejvák jak sviňa, oba ve vodě až po pás, brrr studená

ale konečně je venku a dokonce i přestává pršet...
Začínám "inventuru" stavu lodi a počáteční nadšení je pryč
=> špice dobitá vlivem špatného úvazu v doku (a "odborně" opravovaná celkem 9ti vruty s utočenými hlavičkami), pod čarou ponoru dvě velké díry v kýlu cca na čtyři prsty (ale asi nejsou skrz, protože v lodi voda není), celá loď dole napatlaná nejmíň 65ti vrstvami červeno-hnědého hnusu a motor plave v cca 5ti centimetrové olejové lázni na dně motorového prostoru
Prodávající na mě kouká jak jeliman, když mu řeknu že loď nechci a maximálně mu pomůžu shodit loď z vleku zpátky do vody. Ještě že mám s sebou tablet a "strejda google" se svým translatorem usnadňuje dohadování o tom, kdo komu dá horší hodnocení na ebay + proč je lepší prodávanou věc vyfotit dle skutečnosti než z někoho dělat blbce
No nic, nakonec jsme se dohodli, pán slevil 200E z ceny, podepsali jsme kupní smlouvu a já valím na prahu