Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: TUMMLER 2,5 HP - manual

TUMMLER 2,5 HP - manual 5 roků 1 měsíc #9179

• Tom
  • Profík
  • Obdržená poděkování 48
P1420240_2020-01-19.JPG

tak jsem si dnes na blešáku schodou okolností taky jeden koupil :woohoo:
P1420237.JPG

P1420240_2020-01-19.JPG
Poslední úprava: 5 roků 1 měsíc od Tom.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

TUMMLER 2,5 HP - manual 5 roků 1 měsíc #9180

• Ondro
  • Bůh
  • Obdržená poděkování 112
No je to proste cerveny krasavec :P . Ani ten moj modry nie je spatny :lol: . Vedel by som si ho predstavit aj s pochromovanou nadrzou :woohoo: .

- Vieme nejako zistit ako mam merat ten sklon vrtule ? 100 anebo 133 mm ??
- Mas funkcny ten konektor co tam je na externe svetlo alebo ine pripojenie ? Teda dufam ze je to ono :unsure:

Snmkaobrazovky2020-01-19o13.09.52.jpg
Následující uživatel poděkoval: maxik1958

TUMMLER 2,5 HP - manual 3 měsíců 2 týdnů #10104

• Ondro
  • Bůh
Tak v ramci upratovania garaze som nasiel moj Tummlerik. Som si povedal ze ho trochu oprasim. Poumyvam od oleja - benzinu atd. No a asi by som ho mohol aj natocit ked uz ho mam 3 roky v garazi :sick: .Ked som ho trosku oprasil tak som si povedal ze zopar - nazvime to ludovych rieseni sa mi nepaci. Napriklad taketo zaistenie - 2 matice :woohoo: , a teda skoro kazda skrutka matka bola ina - mosaz - zinok - zelezo - farbene zelezo no celkom. To ja nemam vobec rad ked nieco co sice funguje tak na vas krici mixom skrutiek matic a proste ....no tak to nemoze ostat.

Hovorim o tomto a teda je tam toho viac ale ved upraceme to :-))

9_2024-11-25.jpg

TUMMLER 2,5 HP - manual 3 měsíců 2 týdnů #10105

• Ondro
  • Bůh
Takze kontrola - ocistenie - atd. Samozrejme odkalenie nadrze - vycistenie karbiku a natocili sme to. Ramocovo to bezalo ale hned sme nasli nejake drobnosti.
- lahko pustal karbik (tesnenie)
- kladivko zapalovania bolo mierne prasknute (tak nebudeme cakat pokial praskne)
- niekto tam dal asi 2,5 mm tesnenie pod magneto takze sa odsadili cca o 1,5 mm zuby a zdeformovali otvory kde za zapieraju zuby pri startovani (nema to vplyv na funkcnost ale 1 mm tesnenie to vyriesi akurat ze uz je diel mierne poskodeny)
- no a bolo to preplnene olejom takze tlacil olej spod plastovej skrutky ktora je uzaverom a nalievakom na prevodovke

V preklade asi to nestaci ocistit ale komplet rozborka /zborka :lol: . No asi tak ako vsetko co ma 50 rokov a viac :)
Poslední úprava: 3 měsíců 2 týdnů od Ondro.

TUMMLER 2,5 HP - manual 3 měsíců 2 týdnů #10106

• Ondro
  • Bůh
No takze trebalo zohnat nove kladivko - co znamena ze volas Maxovi :P . Urcite niekde nejake ma len ho treba najst. A nasiel ho rovno v jednom skoro kompletnom Tummleri 2,5 hp na nahradne suciastky - takze ho bolo treba len vydolovat. Tym padom som mal aj mechanizmus pod magneto, ktory nemal poskodene otvori kde sa opieraju zuby magneta. No a bol tam aj karbik. Takze sme vyskusali druhy karbik s novym tesnenim a teda najprv moj karbik s novym tesnenim a oba stale prepustali benzin :( .

Tak ti Maxi dakujem za Tummlerika na zachranu mojho :)

8_2024-11-25.jpg
Poslední úprava: 3 měsíců 2 týdnů od Ondro.

TUMMLER 2,5 HP - manual 3 měsíců 2 týdnů #10107

• Ondro
  • Bůh
No tym padom to vlastne znamena ze mame 3 polozky na zamenu a treba komplet nove tesnenia, vymenit vsetky sroby a ocistit - vylestit vsetko co sa da. Dlho som rozmyslal ci striekat nadrz ale povedal som si ze keby bola hrdzava tak OK ale tym ze ma svoju povodnu farbu a len mierne oderky tak sa len prelesti pastou na autolaky a nebudeme maskovat to co netreba.

Takze tesnenia :
1_2024-11-26.jpg

Este pred tym ako by sa zacala dobrusovat dosadacia plocha na karburatore co je krajne riesenie som nechal vyseknut miesto paieroveho tesnenia ktore nefungovalo aj ked bolo nove tesnenie z gumy ktora je odolna proti olejom a benzinu - verim ze to vyriesi prepustanie karburatora :
3_2024-11-26.jpg
Vygenerováno za 0.138 sekund