Prodám originální švédskou Snipu z roku 1956. Motor dvouválcový diesel Yanmar, spotřeba do 1 l/hod. Výtlak 2,3 m3, délka 8 m. Max. počet osob 6. Loď je dlouhodobě průběžně udržována, letos nové nátěry, v loňském roce nová kompozitní ložiska hřídele vrtule. Je v běžném sezonním provozu, není nijak připravována na prodej. Platná technická prohlídka. Prodávám z osobních důvodů, mám v plánu větší ocelovku. Historie: loď přivezl s největší pravděpodobností pan Janouš z Načeradce (klasické dřevěné lodě) asi v roce 2009, v tomtéž roce byla zakoupena na Orlík a tam provozována (vím kým). V roce 2011 prodána do Řečan nad Labem a provozována na malém Labi. V následném roce 2012 jsem ji koupil já a provozoval na českých vnitrozemských tocích. Tyto data jsem odvodil z technického průkazu lodního vleku.
Práce, údržba v časové posloupnosti: 1) zprovoznění nefunkční části elektro a přístrojů, následná výměna téměř celé elektroinstalace, 2) kontrola a servis alternátoru a starteru, 3) kontrola a servis vstřiků, 4) průběžné nátěry trupu, odstranění lodního laku až na dřevo a nátěry Le Tonkinois a pochozí ochozy polyuretan, 5) nová kočárová střecha, nové dubové oděrky, 6) nový stožárek, 7) nová kompozitní ložiska na hřídeli.

průběžné opravy dřeva na trupu a nástavbě vysazováním častí. Opuštění nátěrů olejem Le Tonkinois a přechod na Owatrol, který se mi zdá být lepší z hlediska trvanlivosti. Podponorová část je laminována.
Doporučené další práce: dokončit opravu laminace kýlu ve střední části délky, opravit dřevěné spoje boků nástavby a přepážky kajuty. Tyto doporučené práce nemají vliv na funkčnost lodě. K lodi je možné zakoupit dvouosý silniční vlek 2,7 t, TP platná do 06 2025. Loď je zatím na vodě v provozu. Cena dohodou. Telefon 603 520 670.